Сон на дивані може бути зручним!


У кожній квартирі чи домі є хоча б один диван. Його можна використовувати для сидіння, а можна і як спальне місце.

Сьогодні поговоримо про те, як підібрати диван, якщо ви плануєте спати на ньому щодня.

Наповнювачі дивану

Наповнювач має бути довговічним і виконувати функцію підтримки хребта. Поширені наповнювачі – це поролон і пружинні блоки. Вибираючи диван із пружинним блоком, віддавайте перевагу незалежній конструкції, так звані незалежні пружинні блоки. Такі дивани матимуть ортопедичний ефект, і на відміну від цілісного пружинного блоку не зіпсують зовнішній вигляд дивану продавленими ділянками. Не найкращим вибором для щоденного сну будуть дивани із силіконовим або поролоновим наповнювачем. Вони швидко втратить свою форму, висока м’якість сприяє швидкій деформації. Оптимально вибирати комбінований наповнювач, він поєднує плюси поролону та пружин. В каталозі магазину Kram-ua ви знайдете лише якісні дивани по ціні виробника з якісними наповнювачами, що підійдуть під всі ваші щоденні потреби. Допомога у виборі від спеціалістів гарантується.

Механізми трансформації дивану

Трансформуючий механізм має бути надійним та зручним у використанні. Він буває розкладний (єврокнижка або розкладачка) та акордеон. Кожен з них має свої переваги та недоліки. Але ми зупинимось лише на основних, що мають безпосереднє відношення до щоденного сну. «Розкладачка» найменш зручна у користуванні і добре висипатися на ній не вийде, адже стики між окремими поверхнями не прилягають щільно одне до одного. Щоб добре на ній виспатись потрібно буде додатково купувати матрац-топпер, який приховає всі недоліки розкладання. А ось дивани з механізмом «акордеон» мають широке та комфортне спальне місце, з мінімальною відстанню між трансформуючими поверхнями.

Матеріал оббивки

Матеріал оббивки має стилістично поєднуватись з інтер’єром приміщення. Мати низку якостей: зносостійкість, екологічність, легкість у догляді. Більш щільна оббивка довше збереже свій зовнішній вигляд. Також варто звернути увагу на тканини з водовідштовхувальними властивості. Зазвичай у супровідній документації, які йдуть у комплектації з меблями, є дані щодо характеристик матеріалів оббивки.

Каркас дивану

Каркас виготовляють із металу, деревини та деревних продуктів. Металокаркас прослужить довго, у разі потреби його можна ремонтувати. Конструкції із цільного дерева теж дуже міцні, проте вартість такого виробу буде високою. А ось каркаси з деревинно-стружкових плит дешевші, та набагато більше схильні до зносу. Для щоденного використання підійде диван із будь-яким каркасом. Важливо, щоб не страждала якість матеріалів, що використовуються у процесі виготовлення меблів.

При виборі спальних меблів фахівці рекомендують звернути увагу на таке:

  • Каркас має бути виготовлений із якісної сировини, тоді диван буде безшумний.
  • Жорсткість спального місця потрібно підбирати пропорційно до маси тіла сплячого.
  • Механізм підбирайте за зручністю, адже користуватися ним доведеться досить часто.
  • Якщо є фінансова можливість, можна розглянути диван із додатковими функціями, наприклад, полицями.

0 comments on “Сон на дивані може бути зручним!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *







Нові коментарі




    Транспортний портал

    Реклама

    Ми в соцмережах