Фасадні роботи. Що треба знати


Фасад — від італійського «особа» або як його ще називають — екстер’єр. Саме він відповідають за лицьову частину будівлі і перше враження ваших гостей. Правильно продуманий план і дизайн зроблять будинок центром уваги будь-якого перехожого.

Види фасаду

Існує безліч різних підвидів, кожен з яких відповідає за певну класифікацію.

Наприклад, по виду конструкцій фасади ділять на:

● Мокрі — зводяться з використанням розводяться рідиною сумішей. Але менш стійкі до різних змін клімату.

● Сухі — виготовлені без використання спеціальних розчинів і клею. Всі складові кріпляться на саморізи, цвяхи і подібні елементи.

Також, важливо визначити фасад по конструктивному якості:

● Цегла або камінь  

● Бетон або монолітні конструкції

● Навісні конструкції з вентиляцією

● Світлопрозорі

● Медіафасади

Всі ці складові визначаються на етапі створення плану будинку. Необхідно правильно все розрахувати, адже варто враховувати, що мокрий фасад буде набагато важче ніж сухий.

Вибираючи матеріал не варто забувати про вплив кліматі і додаткового догляду за завершення робіт. Щоб не помилитися з вибором і продовжити термін служби будівлі необхідно найняти фахівця, які зважить всі за і проти.

Фасадні роботи

І ось, коли будівля зведена, а всі нюанси прораховані можна приступати до зовнішнього оздоблення. Фасадні роботи можна поділити на 4 основних етапи і варто відзначити, що це не та робота, де можна впорається самостійно. Для початку знадобиться команда робочих, які як ніхто розбираються у всіх процесах.

  1. Підготовка стін
    Стіни зведені, вікна та двері встановлені, змонтований водовідведення — можна приступати до підготовки стін. Необхідно зачистити їх від залишків фарби і обробити протигрибковим розчином.
  2. Шпаклювання
    На поверхню наноситься спеціальна фасадна шпаклівка, яка використовується під водно-дисперсійні матеріали.

Іншими словами — вирівнювання стін.

  1. Грунтування
    Невід’ємний процес, який дозволяє: підвищити зчеплення стіни з красітельние матеріалом, знижує пористість, захищає від попадання вологи і зменшує витрату фарби.
  2. Фарбування
    Завершальний етап, коли стіни покриваються спеціальними фарбами. І звестковие, масляні, силікатні, алкідні, емалеві, водоемульсійні — всі вони відрізняються рядом характеристик. Паропроникність, стійкість до бруду, водопроникність, міцність, стійкість до атмосферних і біологічних впливів.

Вартість

Звичайно, не варто і говорити, що фасадні роботи справа не з легких, а сам процес досить копіткий і хвилюючий. За рахунок своєї складності ще й дуже дорогий.

Фасад повинен бути не тільки красивим, але і служити при цьому багато років без нарікань, бути стійким до різних зовнішніх впливів і перепадів температур. Всього цього можна досягти дотримуючись правильної технології з використанням якісних матеріалів.

Більшість будівельних фірм пропонують послугу «фасад під ключ». Вона дозволяє продумати всі нюанси заздалегідь і спланувати бюджет з точністю до копійки. Це дуже зручно, особливо, якщо ви обмежені в часі і не можете стежити за всіма процесами самостійно. але і вартість таких фасадних робіт в Києві буде набагато вище.

nadbud.com.ua

0 comments on “Фасадні роботи. Що треба знати

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *







Нові коментарі




    Транспортний портал

    Реклама

    Ми в соцмережах