Гриль чи барбекю?


Щоб приготувати смачні страви на природі з золотистою скоринкою і ніжною м’якоттю всередині, та ще й щоб це було корисно, зараз не потрібно багато зусиль, просто любити готувати і купити відповідне обладнання.

Відмінності гриля та барбекю.

Сьогодні все частіше люди питають чим відрізняється гриль від барбекю.
В основному це наявністю кришки: у гриля вона є, тоді як барбекю її не має. Кришка дозволяє не лише готувати смажені страви, а й пекти, варити, томити та коптити. Гриль більше схожий на глибоку сковороду, за розміром може бути як для приготування на 3-5 осіб, так і є розмір поверхні, який дозволяє відразу готувати на цілу компанію. Тип палива для роботи грилів може бути вугілля, дрова, газ чи електрика. Кожен із виду має свої особливості. В інтернет-магазині Grillshop є великий вибір різних грилів, тому кожен зможе знайти для себе саме те обладнання, яке ідеально задовольнить усі потреби для приготування страв на свіжому повітрі.

Матеріалом виготовлення грилів може бути метал чи кераміка. Усередині є грати, на яких готується їжа і грати для палива, у вугільних грилях також може бути спеціальний піддон для золи, а регулювання температури на таких грилях здійснюється за рахунок отворів для вентиляції в корпусі. У грилях на газу та електричних це зазвичай робиться за допомогою ручок для регулювання.

Варто також знати, що сам процес – грилінг – це термічна обробка продуктів у ємності з кришкою, тобто закритого типу, таким чином продукти готуються швидко за високої температури.
А ось барбекю передбачає сам процес приготування страв на вугіллі та сам захід відпочинку. На відміну від гриля, у барбекю немає кришки, продукти укладають шматочками, затискають між решітками і готують над джерелом тепла. Таким чином продукти готуються тільки від жару знизу, а в грилі це відбувається з усіх боків одночасно (завдяки кришці). Якщо ш є модель з кришкою, то приготування з нею відбувається дуже повільно та за низької температури. В основному матеріалом для виготовлення барбекю виступає сталь — нікельована або хромована, а антипригарне покриття може як бути присутнім, так і відсутнім.

Що вибрати?

Якщо ви готуєте не часто і в основному любите тільки шашлики, м’ясо, рибу та овочі на решітці, то вам достатньо буде звичайного барбекю, це таке обладнання, яке коштує дешево, але і служить відповідно не довго.

А якщо ви любите смачності гриль, та ще й плануєте готувати будь-якої пори року, то обирайте для себе відразу якісний гриль. Залежно від типу обладнання, можна гриль використовувати для поїздок на природу, взяти на пікнік до водойми, на дачі, або ж встановити на свою зону барбекю біля будинку чи навіть використовувати прямо на кухні в квартирі. Асортимент різних грилів такий великий, що будь-яка людина може підібрати для себе ідеальний варіант на будь-який бюджет.

0 comments on “Гриль чи барбекю?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *







Нові коментарі




    Транспортний портал

    Реклама

    Ми в соцмережах